Latupirtin palvelut 2020

Latupirtti
Talvi 2020 oli mikä oli. Latupirtin toimintaan liittyvät suunnitelmat kariutuivat melko täydellisesti heti hyvän alkutalven jälkeen. Latuja oltiin saamassa hiihtokuntoon ja Savoniahiihtokin oli tarkoitus kierrättää Latupirtin kautta. Toisin kävi. Lumet sulivat ja latupohjat ja valmistelutyöt hupenivat ja Savoniakin perutttiin. Latuja ei ehditty saada kuntoon mistään suunnasta. Päivystysvuorot päätettiin lopettaa, kunnes lunta saadaan, no ei saatu. Susiniemihiihto toteutettiin siten, että paikalla oli joukko monikkoperheitä viettämässä ulkoilupäiväänsä. Se toi elämää ja ihmisiä paikalle. Muutamia hiihtäjiä tuli pienellä seikkailumielellä eri suunnista. Jäille ei voinut luvallisia latuja vetää, kun kantavuus vaihteli kovin.
Perinteinen Perheliikuntapäivä jouduttiin myös perumaan olosuhteiden takia. Sitten iski koronavirus ja koko yhteiskuntaa koskevat rajoitukset ja kokoontumiskiellot. Kaikki suunnitellut tapahtumat jäivät toteutumatta. Mahdollisesti monet tulevatkin suunnitelmat vielä jäävät haaveeksi. Taloudellisesti kulunut talvi on tuonut vain kuluja ja vaivaa. Mutta, eteenpäin elävän mieli! Pirtin kota on ollut nyt pandemian aikaan ulkoilijoiden evästelypaikkana hyvä ja sillä on ollut käyttöä. Siinä on kuitenkin taas ilmennyt ikäviä oheisvaikutuksia. Paikalle on hakeutunut joukkoa ja ihmisiä, jotka eivät ymmärrä ollenkaan retkeilyn tapoja ja käytäntöjä. Paikkoja on toistuvasti sotkettu ja liikkumisväyliä revitetty ajoneuvoilla pilalle. Talkootyöllä paikat huolletaan kaikkien käyttöön ja toiset tulevat sotkemaan, jopa tuhoamaan. Joillakin olisi paljon oppimista.
Latupirtti on edelleen vuokrattavissa kansalaisten käyttöön vallitsevien kokoontumisohjeiden puitteissa. Käytä tilaisuutta hyväksesi. Odotellaan aikoja parempia kuitenkin.